Impact du changement de culture sur le plateau de Valensole. Etude de cas : Les cultures de lavandin
Deschamps, Anaïs
Promotor(s) : Menzel, Christoph ; Dufrêne, Marc
Date of defense : 26-Jun-2024 • Permalink : http://hdl.handle.net/2268.2/19788
Details
Title : | Impact du changement de culture sur le plateau de Valensole. Etude de cas : Les cultures de lavandin |
Author : | Deschamps, Anaïs |
Date of defense : | 26-Jun-2024 |
Advisor(s) : | Menzel, Christoph
Dufrêne, Marc |
Committee's member(s) : | Bogaert, Jan
Gobbe, Emmanuelle Vancutsem, Didier |
Language : | French |
Number of pages : | 141 |
Keywords : | [fr] Lavande [fr] Lavandin [fr] Provence [fr] Evolution des paysages [fr] Architecte paysagiste [fr] Services écosystémiques |
Discipline(s) : | Life sciences > Multidisciplinary, general & others |
Target public : | Researchers Professionals of domain Student General public Other |
Institution(s) : | Université de Liège, Liège, Belgique |
Degree: | Master architecte paysagiste, à finalité spécialisée |
Faculty: | Master thesis of the Gembloux Agro-Bio Tech (GxABT) |
Abstract
[fr] À travers ce travail de fin d’étude, l’objectif est de démontrer l’impact qu’un changement de culture pourrait avoir sur le plateau de Valensole, en prenant comme étude de cas la culture du lavandin. L'étude implique la création d'un scénario hypothétique dans lequel le lavandin serait absent, afin d'examiner comment les paysages de demain se constitueraient sans cette culture emblématique.
File(s)
Document(s)
Annexe(s)
AnnexesTFE-AnaisDESCHAMPS-S180370.pdf
Description:
Size: 12.31 MB
Format: Adobe PDF
Description:
Size: 12.31 MB
Format: Adobe PDF
Cite this master thesis
All documents available on MatheO are protected by copyright and subject to the usual rules for fair use.
The University of Liège does not guarantee the scientific quality of these students' works or the accuracy of all the information they contain.
The University of Liège does not guarantee the scientific quality of these students' works or the accuracy of all the information they contain.