Feedback

Faculté des Sciences
Faculté des Sciences
MASTER THESIS
VIEW 18 | DOWNLOAD 40

Les pratiques agricoles permettant d'améliorer le réservoir en eau utilisable maximal du sol: une revue de littérature

Download
Henriche, Jean-François ULiège
Promotor(s) : Wellens, Joost ULiège
Date of defense : 4-Sep-2024 • Permalink : http://hdl.handle.net/2268.2/21496
Details
Title : Les pratiques agricoles permettant d'améliorer le réservoir en eau utilisable maximal du sol: une revue de littérature
Author : Henriche, Jean-François ULiège
Date of defense  : 4-Sep-2024
Advisor(s) : Wellens, Joost ULiège
Committee's member(s) : Magain, Cédric ULiège
El Jarroudi, Moussa ULiège
Language : French
Number of pages : 85
Discipline(s) : Life sciences > Agriculture & agronomy
Institution(s) : Université de Liège, Liège, Belgique
Degree: Master en sciences et gestion de l'environnement, à finalité spécialisée
Faculty: Master thesis of the Faculté des Sciences

Abstract

[fr] Etude de l'impact de différentes pratiques agricoles (ajout de matière organique, agroforesterie, couverture végétal, travail du sol,...) sur la taille du réservoir en eau utilisable du sol.


File(s)

Document(s)

File
Access HENRICHE_Jean-Francois_Memoire_2024.pdf
Description:
Size: 2.22 MB
Format: Adobe PDF

Author

  • Henriche, Jean-François ULiège Université de Liège > Mast. scienc. gest. env. fin. spéc.

Promotor(s)

Committee's member(s)

  • Magain, Cédric ULiège Université de Liège - ULiège > Département GxABT > Echanges Eau - Sol - Plantes
    ORBi View his publications on ORBi
  • El Jarroudi, Moussa ULiège Université de Liège - ULiège > DER Sc. et gest. de l'environnement (Arlon Campus Environ.) > Eau, Environnement, Développement
    ORBi View his publications on ORBi
  • Total number of views 18
  • Total number of downloads 40










All documents available on MatheO are protected by copyright and subject to the usual rules for fair use.
The University of Liège does not guarantee the scientific quality of these students' works or the accuracy of all the information they contain.